Ny kamera

2010-03-14 / Livets gilla gång / 0 Comments

Nu är jag på benen igen efter en vecka i soffan. Det var en riktigt tråkig vecka.

I helgen köpte vi en ny kamera, en Canon EOS 7D. Tänkte sälja vår EOS 5D om det är någon som är sugen. Se lite mer om på Camillas blogg.

Har varit ute igår och idag och testat vilken “kamerakonfiguration” som är bäst att resa med. Vi ska till London i slutet av april och jag vill ha så lite som möjligt som är så flexibelt som möjligt. Är svårt att väja. Blir det den billiga superzoomen som ger halvdan kvalité eller blir det 24-105 med extendern som ger bra bilder men kräver att man håller på och skiftar mellan tele och vidvinkel. Jag vet inte. Svårt!

Read More

Mass-SMS från Mix Megapol – mottagaren får betala!

2010-03-11 / Livets gilla gång / 7 Comments

Fick mobilräkningen idag och såg till min förvåning av jag skulle betala för en så kallad innehållstjänst från SBS Radio AB. Summan var 1:- och det var vid sex tillfällen.

Det slog mig att jag förra månaden fick massa spam-sms från Anica på Mix Megapol (enl smset alltså). Kolla i mobilen. Datum och tidpunkt stämde. Det var alltså dessa sms jag skulle betala för. Helt sjukt!

Jag ringde till Tele2. De kunde inget göra för “de fakturerar bara”. Jag fick numret till företaget som låg bakom kostnaden. Enligt Tele2 var det Aspiro med nummer 08-441 19 19 och med öppettider 9-12 & 13-16.

Jag ringde Aspiro. Han som svarade förstod direkt vad det var. Han sa ungefär: “Jaha det var nån på Mix Megapol som klantade till det lite. Han skulle skicka till 2 men det kom till 14.000 istället.” De skulle kolla hur de skulle göra med detta och återkomma. Får se hur seriösa de är, om de löser detta och återkommer.

Så här såg de aktuella smsen ut:

2010-02-25 13:04 “Tack för i Musik till Nyheterna! 4 bilj till Gbg Horse Show i morgon fredag fm-passet kl 10 är era om ni vill! Mvh Anica”

2010-02-25 13:14 “Ursäkta inte meningen med mass-sms! Förlåt.. Men glöm inte nominera dinfavorit-tjej till Tjejplanet på www.mixmegapol.se :-)”

2010-02-25 13:30 “Ber om ursäkt för vår tokiga SMS-tjänst. Var inte meningen att skicka mass-SMS! Men glom inte moninera din favorit-tjej till Tjejplanet på mixmegapol.se. :-)”

2010-02-25 13:42 “Hej! Tyvärr gick det ut ett meddelande från oss nss som handlade om Göteborg Horse Show. Det var felaktigt och vi ber så hemskt mycket om ursäkt. Du har alltså”

2010-02-25 13:52 “tyvärr inte vunnit. MVH Mix megapol”

2010-02-25 14:02 “Ber om ursäkt att fel meddelande har gått ut. Tyvärr tekniska problem. Förlåt än en gång! Mvh Anica Mix Megapol”

Fel kan alla göra. MEN någon stämmer inte i detta fall. Mitt förtroendet både för Mix Megapol och Aspiro är nere på noll, av den anledningen att det är så fruktansvärt dåligt skött.

Det som inte stämmer i detta fall är två saker. För det första att folk som inte varit i kontakt med Mix Megapol får detta SMS. Hur fick de tag på numret till mig och dessa 14.000 personerna och framför allt varför fanns de i deras databas(?) eller sändlista?. För det andra känns det orimligt att ett sms som meddelar att man vunnit något ska kosta pengar för mottagaren.

Det senare gör mig riktigt misstänksam mot Mix Megapol och Aspiro. Låt oss anta att uppgiften om att smsen skickades till 14.000 stycken. Jag fick sex sms som kostade 1 kr styck. Det blir alltså 14.000 x 6 x 1 kr = 84.000 kr. Uppgiften om att det var 14.000 stycken behöver förstås inte stämma. Det kan ju vara 140.000 eller ännu fler. Det vet jag inte.

Det som gör att min misstänksamhet och framför allt missnöje inför dessa båda företagen stiger är det faktum att de inte löst problemet själva ännu. De kände ju till problemet. Varför löser de inte problemet och skickar ett (kostnadsfritt) sms med Aspiro som avsändare och förklarar allt plus skickar kontaktuppgifter så man vet vart man ska vända sig som spammottagare.

Känns riktigt oseriöst skött.

*EDIT*
Fick precis ett samtal på Aspiro. De meddelande att debiteringen dras av på nästa faktura. Det kommer inte hända igen. Och att det hade ringt många arga “kunder” till dem. Felet låg tydligen hos en tekniker hos SBS Radio AB.

Jag frågar mig fortfarande varför ALLA dessa sms?

Read More