Tö eller snö

2010-02-27 / Livets gilla gång / 0 Comments

Nu har det töat ett par dagar. Men idag började det snöa igen. Inte optimalt.

Igår hade vi träff med Gastroklubben. Det blev en snabb med trevlig provning. Tyvärr saknades Terese, men det var svårt att hitta ett datum alla kunde. Vi körde blidtest av olika ölsorter. Resultatet – Rätt intressant. Det var inte lätt (för oss) att avgöra ens en så karaktärsfull ölsort som Guinness.

Har fått hem mitt superzoomobjektiv som jag beställde här om veckan. Det är verkligen inte skarpt. Ska testa lite mer och se om det kan duka som reseobjektiv. Detta är ju 28-300 vilket är kanonbra omfång, trist att kvalitén är halvbra. Har tidigare kört med 24-105 vilket jag tycker är för lite tele när jag fotar åt fotoakuten. Vill kunna ta både översiktsbilder och närbilder. Men vill inte släpa på mer en ett objektiv. Då finns det inte så många alternativ.

Ikväll blir det melodifestival med kanske det sämsta utbudet. Det lät verkligen inte bra på förhandsklippen man kan lyssna på.

Read More

Insnöade

2010-02-21 / Livets gilla gång / 1 Comments

Igår skulle vi ha åkt till Stockholm på kalas. Men eftersom det var kaos på vägarna så bestämde vi oss för att inte ge oss iväg. Lite passande fick jag ett samtal och en fråga om jag ville hänga med på paintball, allt var betalt och klart. Självklart. Vi var inne i ett bergrum, fyllt med bilar, bussar, tunnor, möbler och andra grejer. Ett perfekt ställe att spela paintball på!

Idag vaknade jag med sura ben. Träningsvärk!

Under natten har det snöat minst 3 dm. Vi sladdade ut med bilen för att handla, mat och en skyffel. Väl hemma kom vi knappt in i parkeringsrutan. Så vi fick användning av skyffeln direkt.


Read More

Beställning

2010-02-19 / Livets gilla gång / 0 Comments

Det blev till att beställa lite trams för förstavinsten hos Coolstuff. Jag plockade ihop följande:
2 x I Am Not A Paper Cup – 298,00 kr
1 x RockAmp MP3-högtalare – 239,00 kr
5 x Äkta Kasinotärningar – 100,00 kr
1 x Addict-a-ball Stor – 159,00 kr
1 x Slippies Röda (36,5-40,5) – 239,00 kr
1 x Pussy Wagon Nyckelring – 65,00 kr
1 x laptopCooler Blue Swirl – 399,00 kr

Summan jag ska betala: 27:-. Perfekt!

Passade även på att beställa ett nytt objektiv, på Cyberphoto. Har suktat efter ett superzoom ett tag. Tyvärr finns inte det perfekta superzoomobjektivet. Det som är bra är för tungt och stort. Det som har rätt vikt är dåligt. Lotten föll på det dåliga. Det skiljer trots allt 23.000 kr mellan dem. Får se hur dåligt det är eller om det funkar att fota med. Tror det kan funka.

Så nu går hela vardagen åt att refresha postens paketspårningssida.

Read More

Skotta och Vinna

2010-02-17 / Livets gilla gång / 1 Comments

Tog en sväng förbi stugan på vägen hem idag. Pulsade mig igenom all snö. Det var väldigt mycket snö på taken och just vedboden kändes värst och vekast. Så det var bara till och ta fram snöskyffeln.

När jag kom hem och kollade mailen visade det sig att jag vunnit 1500:- på Coolstuff. Kul! Hade glömt att jag hade skickat in til dem.
Read More

Jag är tillbaka

2010-02-14 / Livets gilla gång / 2 Comments

Var länge sedan jag skrev någonting här. Har haft fullt upp ett tag nu. Mycket på jobbet och mycket med företaget. Och det är ju bra att det finns jobb. Men det tar all tid. Har inte haft tid att fotograferat så mycket heller.

Igår var jag på Frank i Västerås och åt Frank Rules. Ett intressant koncept. Det är en fyra rättersmeny och restaurangen bestämmer rätter. Miljön var trevlig och personalen var både kunnig och aktiv. Maten var ok, men det var nog sällskapet som gjorde det till den lyckade kvällen det blev.

Read More