Superhemlighet har läckt ut!

2009-10-31 / Livets gilla gång / 2 Comments

Idag kan man läsa följande: “Superhemlig video av nya IDG.se-appen läckt på nätet!”

Intressant känner du kanske. Ja problemet är bara att om man tittar efter vem som skriver det så är avsändaren IDG själva på just siten IDG.se. Tillsammans med citatet bifogas även en länk till det superhemliga klippet.

Det är en länk till youtube (http://www.youtube.com/watch?v=g7AoyFZ-GzE). Klippen publicerat av IDG Sweden.

Alltså det superhemliga klippen är publikt publicerat på youtube av IDG och IDG länkar själv till det från sin sida. Superhemligt. Nej. PR-trick. Och riktigt kass är produkten som visas också.

Read More

Höstfoto

2009-10-30 / Livets gilla gång / 0 Comments

Var iväg och fotograferade lite höst idag. Kom iväg så sent så det blev solnedgång istället.

Efter fotoprat med en vän vid namn David testar jag att beskära en bild i formatet 16:9.

Solnedgång

Solnedgång

Read More

Multitasking

2009-10-30 / Livets gilla gång / 1 Comments

MultitaskingAlltid är det något som är farligt. Det kommer alltid nya saker som vi skadas av. Det senaste är multitasking, att gör flera saker samtidigt.

Skadan med detta är att vi inte kan fokusera på en uppgift om vi samtidigt uppdaterar facebook, bloggar och kollar mailen.

– Jag tror att det kommer att bli mycket ovanligare med djupa idéer som Einsteins i framtiden. Och konsekvenserna av det kan bli enormt allvarliga, säger professor David Meyer i ett radioprogram i SR.

Detta ger ju vatten på kvarnen åt de företag som förbjuder facebook på jobbets internet.

De pratar även i radioprogrammet om hur svårt det kan vara att komma tillbaka till “tänket” om man avbryts när man sitter med ett jobb. Det känner jag verkligen igen. När jag är inne i skrivande eller programmering så tappar jag otroligt mycket om jag bli störd. Det tar tid att komma tillbaka och ibland tappar jag fokus helt och får göra längre uppehåll.

Om man ska bry sin om risken med multitasking eller inte är upp till var och en. Jag känner att jag verkligen är i riskzonen då jag alltid gör hundra saker samtidigt. Flänger fram och tillbaka mellan uppgifter. Utan att göra klart går jaqg vidare, för att senade komma tillbaka och fortsätta. Är rätt övertygan om att mycket skulle gå fortare om jag gjorde en sak i taget.

Read More

Sossarna ett entreprenörsparti?

2009-10-30 / Livets gilla gång / 0 Comments

Det kommande valåret kommer bli intressant. Man kan redan nu se att sossarna gör ett motdrag mot Moderaternas drag från före förra valet. Moderaterna ändrade strategi, började kalla sig Nya Moderaterna och gav sig själv epitetet arbetarparti.

Nu är sossarna på gång att kalla sig entreprenörparti. De fokuserar väldigt mycket på arbetsgivarna och inte som klassiskt på arbetstagarna.

Det ska som sagt bli intressant och se hur året blir. Kommer sossarna löpa linan ut? Kommer de ändra idiologiskt fokus?

Det är inte säkert att de gör det. Att prata företagare ligger i tiden och är en prioriterad fråga hos flera partier. Men när ett sådant vänsterparti som sossarna gör det börjar det bli intressant.

Read More

Dagens händelser

2009-10-29 / Livets gilla gång / 0 Comments

Rickard

Idag blev det bland annat massa ekonomi och musikstudio-jobb på jobbet.

Efter jobbet hann jag med att ta en sväng till stugan och hämta vinterdäcken.

Idag har det varit massa prat om Leksands IF som fick vaccin innan alla i riskgruppen är klara. Deras lagläkare hade hämtat ut 50 doser och vaccinerat laget.

Tydligen är det inte några kontroller mer än en läkares ord när vaccinet hämtas ut. Och de som lämnar ut vaccinet får inte neka en läkare att hämta vaccinet. Men det är visst så att landstingen kräver en hälsdeklaration på var och en som får vaccinet och de menar då på att man på så sätt kan kontrollera om något fel begåtts. Trist om det är så att en läkare utnyttjat sin aukotitet på felaktigt sätt.

En helt annan sak det talas mycket om nu är svenska kyrkans kovändning i samkönade äktenskap och även sverigedemokraternas partiledare, Jimmy Åkessons, artikel om muslimer. Alla har nog enga synpunkter på båda dessa ämnen. Jag känner att svenska kyrkan givetvis måste tillåtas förändras men jag har mycket svårt att tro att speciellt många inom organisationen är för homosexuellas rätt till kyrklig vigsel trots att det nu är bestämt att det är tillåtet.

Problemet med “muslim-frågan” är att man blandar ihop individer och en religion. Om alla ska dömas efter det extremaste delarna av sin heliga skrift så förtjänar alla som inte gått ur svenska kyrkan också att stämplas som farliga eller ett hot, eller vad det nu är man sätter för stämpel på de som kallas “muslimer”. För det finns fler problem i denna frågan. Vilka är det vi kallas muslimer? Alla individer som kommer från land där Islam är största religion? I så fall är alla svenska ateister att betrakta som kristna, eller?

Read More

Musikstudio

2009-10-28 / Livets gilla gång / 0 Comments

Jag har länge hållit på att på olika sätt arbetat med musikstudion på Brandsta (jobbet) men nu börjar det bli dags att färdigställa. Jag ska köpa in byggmaterial och teknik så det blir en hygglig replokal/inspelningsstudio.

musikstudio1

Ska bli kul att komma igång “på riktigt” nu efter flera år med den i tankarna. Håller på och försöker få in lite “experthjälp”. Hoppas det går enligt planen, vi får se.

Read More

3xGreen

2009-10-25 / Livets gilla gång / 0 Comments

green-03

green-04

green-05

Tre Green:are kom på lunchbesök i lördags. Det var trevligt. Vi käkade frukostkorv och senapssås, så gott!

Read More

Besökarna

2009-10-25 / Livets gilla gång / 0 Comments

fototur091025-02

Idag kom David och Johanna förbi. Vi käkade och fotografera.

fototur091025-03fototur091025-01

Read More

Apfelstudel

2009-10-23 / Livets gilla gång / 0 Comments

Apfelstrudel

Sitter och tänker tillbaka på en gigantisk apfelstrudel jag åt i Tyskland på min senaste resa. Det var riktigt gott. Ska se om jag kan hitta något genuint rezept så jag kan laga en stor strudel.

Read More

Höst

2009-10-22 / Livets gilla gång / 0 Comments

Höst

Nu är det verkligen höst. Löven faller och det blri mörkare. På söndag ställer vi tillbaka klockan.

Idag bestämde svenska kyrkan att homosexuella får gifta sig i kyrkan. Konstigt beslut. Två saker.
Ett: Om man nu har varit emot det så länge och menat att man har stöd för att samköniga inte ska leva ihop, varför denna kovändning? Känns populistiskt. Jag vill likna det med att polisen skulle sluta göra hastighetskontroller. Någonstans kommer de fortfarande tycka det är fel, men de blir (eventuellt) populärare av att ändra sig.
Två: Val är bra. Men. Hur många homosexuella vill verkligen gifta sig i Kyrkan? Enligt en enkät publicerad i Aftonbladet så var det väldigt få som var intresserade. Kommer det vara upp till varje präst att välja?

Nej kyrkan har tappat greppen, det började med att de slutade förfölja och mörda vetenskapsmän och nu får homosexuella gifta sig. Vart ska detta sluta?

Read More