Mycket stuga

2008-05-30 / Livets gilla gång / 0 Comments

Har sovit i stugan en hel del nu på senare tid. Det har ju varit så bra väder. Och så är det ju så att det blir mycket smidigare att åka till jobbet från stugan än att åka från Västerås.

Det har hänt en hel del på sistone.

Vi har satt dit en kran så vi har rinnande vatten inne. Visserligen med fotpump men det funkar kanonbra.

Massa träd är fällda och vi har slitit med att ta bort allt ris efter trädfällningen, plus att vi sågat ner en väldans massa små träd själv. Några till ryker nog. Kvar är massa stubbar som ska bort. Har fått bort en. Men det är flera stycken stora kvar.

Camilla håller på med att fixa en toa inne på övervåningen. Det blir nog kalasbra. Vi ska även testa att byta toa på dasset, utomhus. För att få bort flugor och dålig lukt.

Camilla hade lånat hem en kamera från jobbet. Jag tod den och smög ner till ån och bara satt där och softade. Precis som jag hade hoppats så kom det lite ormar. Det var tre sycken samtidigt som låg och solade på olika ställen.

Read More

Länge sedan…

2008-05-22 / Livets gilla gång / 1 Comments

Det var ett tag sedan jag bloggade. Har sovit i stugan i två nätter, ska sova hemma inatt och sedan i stugan i två nätter. Det är skönt som skit i stugan, lite drygt att det inte finns Internet. =)

Har varit och fotograferat VSK idag. De vann mot Syrianska Botkyrka. Trevlig match och bra väder.

På lördag måste jag jobba. Magnus på jobbet har skatat foten och jag måste “hoppa” in. 06:45 börjar jag. Hu. Det är nämligt Lisebergsresa som gäller. Vi ska åka dit med ett gäng ungdomar.

Tidigare idag har jag varit med och hålla i intervjuer för vår nya förvaltningschef. Vi tjänstemän skulle hålla en intervju med de uttagna och då var jag en av dem som representerade tjänstemännen. Så det blev en dag fullt med snacka och möte möte möte. Trött!

Read More

Klarat Mario Galaxy

2008-05-18 / Livets gilla gång / 0 Comments

Har haft lite softa tv-spelsdagar. Nu har jag klarat Mario Galaxy på Wii. Eller klarat och klarat. Det visar sig att det fortsätter när man “klarat” det. Det är ju trevligt. Så jag har något att göra i fortsättningen också.

20080518005.jpg

Var på VSK juniorer i går, de spelade mot Eskilstuna city. Jag var där och fotograferade förstås. Kul med sportfoto, synd att det var så dåligt väder bara.

vsk080517.jpg

Read More

Skit! Fick inte lokalen.

2008-05-15 / Livets gilla gång / 0 Comments

Hade anmält intresse och varit på visning på en lokal i Västerås. Tänkte ha fotostudio där med företaget. Du får jag börja leta igen! Hmm.. Det var så billig och bra, hade passat perfekt. Skit, skit och skit.

PS, Det regnar! – Skit!

Read More

Invigt stugan

2008-05-14 / Livets gilla gång / 0 Comments

20080513.jpgNu har i alla fall jag invigt stugan. Stackars Camilla jobbade ju i Västerås, så det passade inte så bra att sova där för henne. Däremot passar det ju väldigt bra för mig. Kunde låna bil och då blir det ju väldigt smidigt att sova i stugan och jobba i Arboga. Det var skönt att sova där. Dels för att det är så tyst och stilla. Det blir verkligen mörkt, ja helt svart, på natten. Här i Västerås är det alltid lite lampor ute och bilar som åker, det blir inte tyst och stilla på alls samma vis. Sov så bra!

20080513012.jpgDet som också är bra med att sova i stugan är jag automatiskt får massor gjort. Har typ klippt allt gräs, är ju bland annat en rätt stor gräsplan som tar sin tid. Har kört två last med grus från Kungsör till stugan. Har fixat nya pålar till bryggan. Känns extremt bra! Har gått och sneglat på de 5 halvruttna störarna vi haft och funderat på var och hur jag ska kunna fixa nya. Fick 6 stycken riktigt regäla av bonden vi arenderar marken av. Ska nog flytta bryggan i år. Har en del planer för ån i år. Dessvärre är det mycket som helst ska göras i år; Köpa, måla och byta vindskiva på storstugan, måla pumphuset, fixa till vid lillstugan: så gräs m.m., få bort all ved och fixa till vid boden, lägga igen flera land. Utöver det blir det ju gräsklippning en gång i veckan och sånt. Så det passar nog rätt bra att försöka sova där så mycket det går.

Read More

Stugan och lite till

2008-05-10 / Livets gilla gång / 0 Comments

Var i stugan igår och klippte lite gräs och krattade ut jordhögen vi körde dit förra året. Hade tänkt sova där. Skulle upp tidigt och vara på jobbet. Det är LAN där. Så jag skulle jobba 8 timmar på det idag, lördag. Blev rastlös i stugan och åkte dit på fredagskvällen istället. Donade lite där och sov på kontoret. Gick upp när alla sov och åt frukost och folk började vakna.

När jag kom hem var julian och stella hemma hos oss. Lotta och vincent kom snart över och vi bestämde att vi skulle grilla. Så nu är lotta iväg och handlar lite grillkäk.

Read More

Valborg

2008-05-01 / Livets gilla gång / 0 Comments

Igår var en intressant väderdag. Det började som en mulen trist dag. Vi stack iväg till IKEA en sväng för att köpa ramar. När vi kom ut igen var det soligt och varmt. Väl hemma igen gick vi och köpte mjukglass, årets första!

20080430002.jpg

Förresten när vi var på IKEA skulle vi äta där. Vi gjorde en intressant iaktagelse. Vilseledande marknadsföring kallar jag det. Tog mobilbilder för att illustrera.

20080430001.jpg
Reklamen – billig räksallad!

20080430.jpg
Verkligheten – räksallad?

Camilla åkte och jobbade vid 16:00. Jag satte igång och lägga ut massa bilder på fotoakuten.se. Vi är nu uppe i över 5000 bilder. Wohoo fira. =)

På kvällen var det majbrasa som gällde. Vi gick inte till någon. Det regnade och var så trist ute. Gick över till Holmbergs och spelade spel och drack vin. Det blev sent. Så idag har jag slappat hela dagen, såå skönt.

Read More