Fick mig ett nyp..

2008-04-25 / Livets gilla gång / 0 Comments

..eller två.

Varit på spabehandling idag. Fick det i present av Camilla. Asnice. Det var på ett ställe som heter Helskön här i Västerås.

Behandlingen jag var på heter Aroma Exklusiv och innehåller Rengöring, Peeling, Portömning, Akupressur, Massage, Lyxig specialmask, Rygg- och Handmassage.

Read More

Hemma igen

2008-04-22 / Livets gilla gång / 0 Comments

Då var man hemma igen. Kom hem runt sjutiden igår. Så skönt att vara hemma. Men även så skoj att ha varit iväg. Tog ledigt idag, tisdag, för att hinna komma iordning lite. Ska ju iväg med jobbet ons-tors. Så det är bara hem och vända.

Idag är det så skönt ute. Satt och åt frukost på balkongen i morse. Helt underbart. Vi intog en sallad i en park i stan och tog en lite promenad i solen.

Nu jobbar jag lite. Har ju lite bilder som ska ut på Fotoakuten.

Read More

Tillbaka i Sverige

2008-04-20 / Livets gilla gång / 0 Comments

Nu är jag tillbaka i Sverige. Checkade in på hotellet i Malmö sedan gick vi direkt en sväng till Turning Torso. Jag ville fotografera det. Så det gjorde jag.

Nu har jag kommit tillbaka till hotelrummet efter den ganska långa promenaden. Ska slappa lite och sova. I morgon 8:15 går bussen hem. Och jag beräknar att jag är hemma efter 20.00 någongång.

Read More

100% buss

2008-04-19 / Livets gilla gång / 0 Comments

Idag har vi åkt typ 75 mil med buss. Låångt var det men det är 120 kvar innan vi är hemma.

Pratade med Camilla igår och då kom vi att tala om vad jag skulle köpa till henne när jag var borta. Hon kom inte på nått. Jag har haft mina idéer, får se hur det blir. MEN, jag hittade nått idag som hon kommer älska. (Och jag förstår att du kommer läsa detta Camilla och bli jätta nyfiken, du får vänta och se!)

(Ja, jag vet att du hatar att vara nyfiken, men du får vänta.)

(Nej, det spelar ingenroll. Du får vänta Camilla)

(Nix, säger inget. Eller ok, du kommer att älska det! Lovar!)

(Nej, det är ingen sak.)

Jaja, vi ska upp till Malmö imorgon och övernatta. Dagen därpå, på måndag kommer jag hem, sent på kvällen.

Read More

Schloss Schönbrunn

2008-04-18 / Livets gilla gång / 0 Comments

schonbrunn-1.jpgIdag bar det iväg till slottet Schönbrunn. Ett bamseställe en halvmil utanför centrum av Wien. Alla som var med gick på en rundtur inne i slottet. Det gjorde inte jag. Jag gick runt och fotograferade utanför. Man fick nämligen inte fotografera inne. Vad skulle jag då in och göra!?

Det var ett maffigt ställe. Jag var uppe rätt högt på taket av en byggnad som stod på en höjd. Där ifrån var det riktigt bra utsikt.

Vi var tillbaka på hotellet vid 13.00 och åt lunch. Kvällen är ledig så det blir softa av. I morgon börjar den långa färden hem. Över 70 mil ska vi åka i morgon. Skönt att slappa lite, men det blir mycket bussåkande.

schonbrunn-panorama.jpg

Read More

Wien

2008-04-17 / Livets gilla gång / 1 Comments

Vid 7.00 vaknade jag och märkte att strömmen hade gått. Fick ringa ner till receptionen och de fixade tillbaka strömmen. Vi masade oss ner till frukosten. Den var helt ok. Gott kaffe, gott bröd, god juice, äcklig yoghurt.

8.30 drog vi iväg på stadsrundtur i Wien. Det regnade. Skit, skulle jag få några bilder alls!? Vi klev ut ur bussen vid ett slott och jag fotograferade trotts regnet. Sedan åkte vi in i centrum där vi skulle gå och titta på saker. Då slutade det regna och det blev en ganska fin dag. Jag tog sådär 1200 bilder, så jag blev mycket nöjd.

hofburg-panorama.jpg

katedral-1.jpg

Read More

Lite bilder

2008-04-16 / Livets gilla gång / 0 Comments

Här kommer lite bilder som kan samanfatta min resa för alla dyslexiska läsare av denna blogg.

eroparesan-1.jpg

Malmö, det var min första destination.

eroparesan-2.jpg

Öresundsbron över till Danmark.

eroparesan-3.jpg

TV-tornet i Berlin, ett skrytbygge av tidigare DDR.

eroparesan-4.jpg

Berlinmuren – inget en tysk skryter över.

eroparesan-5.jpg

Dresten, en solig och skön dag.

eroparesan-6.jpg

Katedral i prag, taget 285 trappsteg upp.

eroparesan-7.jpg

Översikt över Prag. Bron är den kända Karlsbron.

eroparesan-8.jpg

I skrivades stund är detta ungefär vad jag sett av Wien.

Read More

Österike here we come!

2008-04-16 / Livets gilla gång / 0 Comments

Upp och hoppa. 8.00 var det uppsittning i bussen Vi styrde mot Österike och Wien. På vägen stannade vi till i en lite stad där de som ville kunde vara med på vinprovning. Hade gärna varit med men min förkylning gjorde att jag hoppade över.

Efter vinprovningen käkade vi på ett avlägset ställe. Jag tog kalkonschnitzel. Det var riktigt gott.

Väl i Wien, vid 16.00, checkade vi in på hotellet och jag somnade. Var riktigt trött. Vaknade 19.30 då gick vi och käkade på ett litet hak i närheten av hotellet. Det var ett trevligt litet stäle vi kommer besöka igen.

På hotellen i Tyskland och Tjeckien hade jag inte Internet. Men äntligen i Wien fattar dom att man måste ha det. Skönt att få blogga av sig lite.

Read More

Rundtur i Prag

2008-04-15 / Livets gilla gång / 0 Comments

Tidigt igen. Vi åkte på stadsrundtur i Prag 8.00 Frukosten var kass på hotellet. Yoghurten smakade inget och kändes som långfil. Kaffet ska vi inte tala om. Blää!

Stadsrundturen innebar massa gå. Rätt skönt, hade det varit om vädret hade varit bra. Det var kallt och blåsigt. Men det gick. Och JAG gick, 285 trappor upp i värsta tornet, för att få översiktsbilder över Prag. De var jobbit, men allt för företaget. Måste ju ha bilder med mig hem.

På kvällen skulle vi softa och äta lite på hotellet. Hotellrestaurangen var fullbokad! Shit. Vi gick runt och letade efter nått ställe att äta på. Vi hittade en pytte pytteliten affär. Typ 6 kvm stor (?) och halva butiken var fylld med öl och sprit. Resten var läsk, godis och glass. Men i ett lite lite hörn fanns lite bröd och frukt. Så vi hittade lite att äta tillslut.

Read More

Tjekien nästa

2008-04-14 / Livets gilla gång / 0 Comments

Åkte på en stadsrundtur i Berlin mellan 8.00-10.00. Kom iväg mot Tjeckien vid 11.00 efter att ha hämtat några på hotellet och fikat lite.

Vi stannade till i södra Tyskland i staden Dresden och åt samt sträckte lite på benen. Vi käkade potatissoppa med korvbitar i. Rätt gott faktiskt. Sen strosade vi i Dresden och jag fotograferade förstås en massa.

Efter två timmar i Dresden drog vi mot Tjeckien och Prag. Där checkade vi in på ett trevligt hotell ca 18.30. Hotellrummet var fin och trevligt. Det blev en lugn kväll med middag på hotellet.

Read More