Barnkalas

2008-03-31 / Livets gilla gång / 0 Comments

Idag blev jag firad på jobbet. Trevligt med lite sång och presenter. Fick en massage på Lilla Spa i Arboga. Ringde direkt och beställde tid. Helt underbart!

På eftermiddagen var vi på barnkalas hos Stella-Lee. Hon blev 3 år idag. Kul kul. Försökte hålla mig borta från så mycket godsaker jag kunde. Gjorde min plikt när det gäller ätandet, men inge mer.

Testade mitt nya makroobjektiv Canon EF 100mm 2.8 macro igår kväll. Kanske trevligt. Ska bli kul i sommar. Här är lite testbilder.

makro-1.jpg

makro-2.jpg

Funderar på den här (ovan) som tavla, får se. Gillar formerna.

makro-3.jpg

makro-4.jpg

makro-5.jpg

 

Read More

Födelsedagsmottagning och party

2008-03-30 / Livets gilla gång / 0 Comments

Lördagen fik i festandets tecken. Dagen började med att min bror med familj kom hit strax efter 11. Därefter kom min mor och Göran. Vi fikade och jag fick fina presenter.

Sen kom svågern Patrick med massa barn hit och strax därefter svägerskan Mikaela och Erik med deras lill Fabian. Då blev det mer fika och fina presenter.

När alla hade gått röjde vi av, börjande med middagen och vilade lite. Strax efter 19-tiden kom alla gäster. Det var typ 13 pers som kom. Så vi trängdes 15 personer i vårat vardagsrum och åt middag.

Vi partade loss och folk började väl droppa av runt midnatt. De sista gick kanske halv två. Vi ställde om klockorna och gick och lade oss. David och Johanna knoppade över.

När vi vaknade hade vi lite slapparmorgon. Det var skönt. Vi drog sedan iväg till Nisses, Media Markt och sist till Cafe Gränden där vi åt lunch. Gott och trevligt.

20080330.jpg

Tack alla som var med och bidrog till en trevlig fest och tack för alla fina presenter. Men vet ni!? Det är inte förrän på onsdag jag fyller. Kom då och ge mig mer presenter.

Read More

Lägenheten

2008-03-29 / Livets gilla gång / 0 Comments

För er som inte blev bjudna på vår feta inflyttningsfest förra veckan. Den som innehöll ballongflygning, bowling, lägenhetsvisning, kändismingel och allt det där. För alla er har jag fotograferat av lägenheten lite så ni kan se hur vi bor nu.

lagenheten-1.jpg

lagenheten-2.jpg

lagenheten-3.jpg

lagenheten-4.jpg

lagenheten-5.jpg

lagenheten-6.jpg

lagenheten-7.jpg

lagenheten-8.jpg

lagenheten-9.jpg

lagenheten-10.jpg

lagenheten-11.jpg

lagenheten-12.jpg

lagenheten-13.jpg

lagenheten-14.jpg

lagenheten-15.jpg

Ok då, jag ljög. Anledningen varför du inte fått någon inbjudan är för att vi inte haft inflyttningsfest än.

Read More

Tandtrollskoll

2008-03-28 / Livets gilla gång / 1 Comments

Var till tandläkare idag. Man ska ju försöka gå dit med jämna mellanrum. Två poäng fick jag. Så jag får komma dit en gång till. Asschyst ju!

20080328.jpg

Tjohoo här är jag med haklapp.

Efter jag kom hem från tandläkare så blev det städning. Nu är det uppröjt och klart. Ska ha födelsedagsmottagning imorgon, så det är bäst att det är fint. Släkten kommer på förmiddagen och efter lunch. Kompisar kommer på kvällen då vi ska festa på lite.

Jag var på snabbgross och shoppade loss i torsdags. Taco, godis, tårta, fikabröd m.m.  Så nu kan folk komma. Allt är klart!

Read More

Gästsångare

2008-03-26 / Livets gilla gång / 0 Comments

Rickard kliver in och gästar på en låt av en rappare i Arboga. Det är jag som ylar i refrengen. Lyssna här.

Read More

Sängbord

2008-03-26 / Livets gilla gång / 0 Comments

Vi skickade våra gamla sängbord i flytten. Vi har spant lite efter några vi ville ha. Idag passade vi på att köpa de vi tittat lite extra på på senare tid. Äntligen börjar sovrummet bli färdigt. Vi besällde även två små lampor som monteras på sänggaveln, de skulle komma om två veckor. Synd. Hade varit soft att få till allt.

sangbord-1.jpg

Read More

Sänggavel på 1 timme

2008-03-26 / Livets gilla gång / 0 Comments

Vi har gått och lurat på hur vi skulle kunna göra en trevligare sänggavel än den vi hade. Den förra var för det första för bred eftersom vi köpt smalare sängar.

Vi köpte hem lite grejer som jag satte ihop igår. Givetvis fotograferade jag hela processen. Häng med!

sanggaval-1.jpg

1. En måttbeställd mdf, laminatplast och laminat för kanterna.

sanggaval-2.jpg

2. Rullar ut och klipper till laminaten.

sanggaval-3.jpg

3. Klistra fast och jaga bubblor.

sanggaval-4.jpg

4. Strycka på kanterna och skära bort överflöd.

sanggaval-5.jpg

Färdigt. Usch, jag var tvungen att bädda bara för att få ett bra foto.

Read More

Nästa giftämnet i maten

2008-03-25 / Livets gilla gång / 0 Comments

grillkorv.jpgDet nästa giftiga ämnet vi ska vara rädda för är Glutamat. På plus ikväll pratade dom om det och jag känner på mig att det bara är början.

Glutamat är otroligt vanligt i vår mat. Färdigmat, pulversåser, chips, kryddblandningar. Ja listan kan göras väldigt lång. Att upptäcka om ett livsmedel innehåller Glutamat är däremot inte alltid så lätt. Det finns många man bland annat fler olika namn som alla slutar på glutamat men även ord som smakförstärkare, msg, och E620-E626 för att nämna några.

De som är för att glutamat ska få finnas i maten påstår bland annat att det inte är giftigt i den mängd vi får i oss genom maten, Svenska Livsmedelsverket är en av dem. De säger inte att det inte är giftigt, utan att vi inte får i oss tillräckligt genom maten. Det måste tas som en varningssignal. Vilken typ av kost menar som att vi äter? Och varför är de inte tilåtet i barnmat? Och varför kan vi inte få ett rekommenderat dagligt intag?

De som står på andra sidan och istället varnar för Glutamat menar att det finns bevis på att det skadar hjärnan. Glutamatet som är en aminosyra vi behöver blir giftigt på samma sätt som aspartam om man överdoserar. Och effekten blir ännu värre om man intar Glutamat och Aspartam samtidigt. Lightdryck och snabbmat är alltså ingen bra kombination.

Hur rädd man ska bli eller hur drasiska ändringar man bör göra är up till var och en. Själv lutar jag mot att stötta gruppen som vill få bort Glutamattillsatserna.

Källor:
Konsumentsamverkan.se
Livsmedelsverket

Read More

Falskmynteri en bra affär

2008-03-24 / Livets gilla gång / 0 Comments

mynt_makro.jpg

Det finns visst ett okänt antal falska tior i Sverige som man känner till. De ska vara gjorda i Ukraina. En chef på Riksbanken ser det inte som något problem. Jag får uppfattningen att man snarare rekommenderas att samla på dem. En falsk tia kan nämligen vara värd upp emot 600:-.

Undrar varför de agerar med ett sådant lugn inför falskmynteri. Vad vill de förmedla egentligen. Förfalskning av svensk valuta borde vara ett av de största hoten som finns för Riksbanken. Men inte om man tolkar deras uttalanden. Några hundratusen falska tior är inget stort problem, menar dom.

I och för sig borde kanske myntverket som gör de svenska tiorna ta lärdom av falskmyntarna i Ukraina. Svenskarna gjorde ju praktfelet att vända ena sidan upp och ner första gången tian trycktes. Inte nog med att de gjorde fel. Tian gick ju ut på marknaden felvänd. Ukrinarna har lyckats på första försöket. Inte illa.

Read More

Public service och öppettider

2008-03-23 / Livets gilla gång / 0 Comments

Blir nöjsamt upprörd över hur fruktansvärt dåligt public service kan vara. Programmet Morgonsoffan som går på SVT1 är bland det sämsta jag sett. Björn Gustavsson som blev så hyllad under melodifestivalen kom inte fram alls i programmet. Att Johan Glans fortfarande får hålla på i SVT förstår jag verkligen inte. Har vi inte fler komiker i Sverige eller har Glans fått flerårskontrakt som inte går att bryta. Han levererar ett helkass reportage om en pizzeria och blir dyngrak på tvåklunkar öl. Är det humor?

Har även spanat lite bland affärer under helgen. Om en affär har en hemsida, varför anger de inte öppettiderna de har under påsk, som det är nu. Lite för många butiker sätter bara upp en liten notis på entrén till butiken. Samtidigt som man kan läsa på hemsidan och men jättestor text på fasaden något i stil med “Öppet alla dagar 11-20″. Undrar just vad “alla dagar” innebär för en butiksägare. Jag jobbade en gång på Nalles i Arboga. Vi hade aldrig stängt. Det var så det stog på dörren. Och vi hade ALDRIG stängt. Det var alltid någon som jobbade, natt som dag, jul som påsk.

Skriv inte “Öppet alla dagar 11-20″ om det inte är så! Och det minsta man kan begära är att eventuella ändringar anges på hemsidan om butiken har en.

Read More