Börjar dra ihop sig

2007-11-28 / Livets gilla gång / 0 Comments

Nu börjar det dra ihop sig för Londonresa. Var och hämtade ett nypressat pass idag. Bra att , vet inte om det är krav när man ska till England. Men jag ska ju bort snart i Europa och sådär, så det är nog bra.

Håller just nu på att kolla tunnelbanekartor och attraktioner. Måste ha lite koll på vad jag ska fotta under våra lediga stunder. Får inte missa något viktigt.

Har du tips på vad jag inte får missa att fotografera i Londons innerstad så kommentera genast.

Ska försöka komma iväg och växla pengar också. Vet inte hur mycket. Beror på hur mycket intressant jag hittar. Tydligen är det gratis att handla på Visa så det ska nog lösa sig.

Read More

Kram på dig!

2007-11-25 / Livets gilla gång / 1 Comments

Var iväg en sväng till Västerås. Julhandel på G. Vi shoppade loss rätt bra och fick de flesta klappar till alla barnen handlade.

Vi handlade även lite på Media Markt. När vi stog i kön för att betala fick jag en kram bakifrån. Jag såg inte vem det var. Hörde en kvinnas med humor i rösten: Men flytta dig då. Jag vände mig om. Hon tittade rätt på mig och jag på henne. Några millisekunders letande i ansiktsregistret i hjärnan resulterade i att jag bestämde mig för att jag INTE känner henne.

Hon släpte mig och gick vidare. “Kom nu barn” sa hon och pinade iväg utan att se sig om kring, varken efter mig eller sina barn. Hon bara försvann ur butiken.

Read More

Bokat igen

2007-11-19 / Livets gilla gång / 1 Comments

Nu är det bokat igen. En 10-dagars resa runt i Europa. Kommer bli riktigt nice.

Det är en resa med Ölvemarks. Resan går ner till Malmö sen till Berlin, Prag och Wien.

Gissa om det blir fota av. Jag kommer köpa extre minneskort och kanske ett batteri till. Ska ha med mig 4-5000 bilder hem. Vi får se hur det går. Men det är känslan just nu.

Här är dagsprogrammet (ska plugga på det)

DAGSPROGRAM
SÖNDAG: MALMÖ – BERLIN
Vi träffas i Malmö och stiger ombord på vår komfortabla buss. Via Öresundsbron börjar vårt kontinentala äventyr. Genom böljande danska landskap når vi Gedser, varifrån färjan tar oss över till Tyskland. Under överfarten finns tillfälle att äta lunch och botanisera i shoppingutbudet ombord. Redan vid 18-tiden räknar vi med att nå Berlin och trevliga Hotel Berolina. På vår kvällsutflykt har vi chansen att upptäcka Berlin, den alltid lika pulserande världsstaden. Ca 42 mil

MÅNDAG: BERLIN – DRESDEN – PRAG
Efter frukost är det dags att uppleva Berlin på vår stadsrundtur. Låt dig imponeras av världsberömda byggnader och paradgator som Brandenburger Tor, Unter den Linden och TV-tornet! Framåt förmiddagen fortsätter vi mot Prag via Sachsens huvudstad Dresden, där tillfälle ges till lunch. Efter att ha passerat den tjeckiska gränsen når vi tidigt på kvällen Prag, där vi checkar in på trestjärniga Hotel Olympik Tristar. Efter att vi installerat oss på hotellet ligger Prag framför våra fötter. Nu är det bara att bege sig ut i stadens kvällsvimmel! Ca 35 mil

TISDAG: PRAG
Det sägs att Prag inte är en stad utan ett tillstånd. Upplev en av Europas vackraste och mest välbevarade städer på våra utflykter då vår reseledare berättar mer om denna fängslande stad. Högt ovan Moldau ligger borgen med den enorma St Vituskatedralen som avtecknar sin silhuett mot himlen. Den över 600 år gamla Karlsbron är mötesplats för besökare från när och fjärran. På Gamla stadens torg ligger rådhuset med det berömda astronomiska uret. Vi når Prags moderna centrum kring Vaclavplatsen där butiker och kaféer trängs. Kvällens utflykt tar dig med på en oförglömlig båttur på Moldau.

ONSDAG: PRAG – WIEN
Vi lämnar Prag och sätter kurs mot nya äventyr. Efter att ha passerat den öster­rikiska gränsen når vi redan under tidig eftermiddag Wien, där vi installerar oss på bekväma Airo Tower Hotel. I valsernas vänliga stad väntar många upplevelser. Här finns spåren av ett storslaget förflutet och en livsglädje och elegans vi inte hittar någon annanstans. Ca 29 mil

TORSDAG TILL FREDAG: WIEN
Wien, en gång huvudstad i ett stort kejsardöme, utstrålar pompa och ståt. Fängslas av de storslagna fasaderna längs Ringstrasse, Wiens huvudstråk. Flanera i gränderna kring Stephansdomen eller njut av kafélivet över en bit sachertårta. Besöket i det före detta kejserliga sommarresidenset Schönbrunn för oss tillbaka till kejsartidens prakt. Äkta wienergemyt bjuds vi på Heurigenabend, där maten ackompanjeras av levande musik. Följ med på våra utflykter och gör dagarna i Wien till ett oförglömligt minne!

LÖRDAG: WIEN – KASSEL
Efter frukost tar vi farväl av Wien för den här gången och åker västerut. Vackra österrikiska landskap följer oss längs färden och vi slår följe med floden Donau en bit på vägen. I södra Tyskland gör vi ett lunchstopp. Vi fortsätter färden och passerar Nürnberg och Würzburg. Under eftermiddagen unnar vi oss även en kaffepaus. I kvällningen anländer vi till Kassel och utmärkta Queens Hotel där mat och sköna sängar väntar. Ca 78 mil

SÖNDAG: KASSEL – MALMÖ
Efter en stärkande frukost lämnar vi Kassel och fortsätter norrut. Det kuperade landskapet övergår efterhand i slättland och vi passerar de gamla hansestäderna Hamburg och Lübeck. I norra Tyskland stannar vi för lunch innan vi på eftermiddagen når Puttgarden, där färjan till Danmark väntar. Under den knappt timslånga överfarten finns det tillfälle till shopping till förmånliga priser. Vi beräknas nå Malmö vid 19-tiden på kvällen, rika på såväl nya vänner som resminnen. Ca 65 mil

Read More

Bokat och klart

2007-11-18 / Livets gilla gång / 0 Comments

Nu är Londonresan bokad och klar. Ryanair från Västerås och hotell mitt i London.

Jag ska dit och filma på en dokumentär jag och en kille håller på med. Tror det kommer bli bra.

Har varit över till Västerås i två svängar med kartonger. Var där idag och lämnade tre plus att jag shoppade loss på lite kläder. Behöver mer nya kläder. Hmm. Ska ju till England. =)

Read More

Dokumentärträff

2007-11-11 / Livets gilla gång / 0 Comments

Torsdag till fredag var jag i Loka Brunn på dokumentärträffen NEODOC. Det var Film i Västmanland som bjöd på det. Träffen innehöll föreläsningar från dokumentärfilmare och andra. Där var också så kallade Pitchningar. Det innebär att folk som vill göra en film presenterar sin idé inför de som har pengar. Jag kom inte med på bild gnom min egen kamera. Men här är lite olika bilder från tillfället.  

NEODOC

NEODOC

NEODOC

NEODOC

Read More

Renovering

2007-11-03 / Livets gilla gång / 0 Comments

Håller på och renoverar brorsans kök. Vi började i onsdags. Har varit bär och byggt varje dag sedan dess. Ska dit i dag också, efter frukosten.

Har lite annat jag vi få gjort också. Stugan är inte klar för vintern ännu. Bilen borde också ses över och bland annan byta däck.

Read More

Testat Leopard

2007-11-01 / Livets gilla gång / 0 Comments

Har testat Mac OS X Leopard nu. Det ser ju bra ut. Testade Photo Booth för jag sett att det fanns lite nya effekter. Tog en bild. Klickade igenom lite. Sen hängde sig hela datorn. Gott betyg.Kanske är det därav de implementerat en annan ny finess- Time Machine. Time Machine är ett sett att få tillbaka filer från lång  lång tillbaka sedan. Om man till exempel har tagit bort något av misstag, eller tänkar jag, om Macen hängt sig och kraschat filer.

Read More