Mac OS X Leopard

2007-10-31 / Livets gilla gång / 0 Comments

Idag fick vi MAC OS X Leopard. Vill installera!

Undrar i och för sig om det är så bra som alla verkar tycka. Kära nån. Det är väl inte operativsystemet man jobbar mest i. Det är ju för min del framför allt massa andra program. Men det ska bli kul att se hur det är. Det har varit väldigt upphåsat på vissa macsidor.

Read More

Uppsägningar

2007-10-30 / Livets gilla gång / 0 Comments

Nu har jag varit iväg med uppsägning av lägenheten. Ska skriva kontrakt på nya imorgon. Så jag hoppas det funkar =)

Skickade även iväg uppsägning av adsl och telefon. Vi skiter i telefon till att börja med. I lägenheten finns Comhem och det kanske blir IP-telefon eller nått. Vi får se.

Det känns väldigt skönt att det börjar hända grejjer på flyttfronten.

Read More

Flyt(t)

2007-10-29 / Livets gilla gång / 1 Comments

Bara några veckor efter vi gjort ett ryck och skickat in intresseanmälan till olika bostadsbolag i Västerås så fick vi napp. En trea på Gideonsberg. Helt perfekt lägenhet. Bara ett problem. De har katt, dom som bor där nu.

Efter lite mentala suckar kom det fram att lägenheten skulle totalrustas 2006, men blev inte gjord. Så vi får nya tapater och målade dörrar och lister, rubbet. Problem igen. De kan inte garantera när.

Jag snackade vidare med dem. Förklarade att vi ville ha lägenheten och beskrev allergiproblematiken. Tillslut blev vi lovade att renoveringen görs 1-2 veckan i januari och därefter flyttar vi in. Kanon.

Så från och med 080201 bor vi i Västerås.

Read More

Lite snurrigt

2007-10-22 / Livets gilla gång / 0 Comments

Nu är det lite snurrigt framöver. Försöker ta det med ro och låta det lösa sig.

Det började med att jag bokade in tacobuffé och bowling samma onsdag som jag ska på VIP på Media Markt. Fick strula lite så någon annan kunde åka istället för mig. Det är löst nu.

Men många frågor kvarstår. På onsdag måste jag komma till Västerås efter jobbet. Ska vara på Media Markt 16.00. Camilla ska dit också, troligen tidigare. Natten tillbringar vi i Västerås och på torsdagmorgonen åker Camilla till jobbet jättetidigt. Sen ska jag dit när det öppnar någongång typ 8.00 tror jag. Vid 12.30 börjar jag jobba i Arboga. Slutar 21.00. Ska åka tillbaka till Västerås och hämta Camilla på Media Markt och tillbringa natten i Västerås igen.

På fredagen skulle jag egentligen på ett typ seminarium i Arboga mellan 8.30-12.00. Men ska nog skita i det (om det är ett alternativ). Har ett möte i Västerås 13.00 med Film i Västmanland om ett filmprojekt vi håller på med.

Om allt det där klaffar är jag glad. Det ska bli intressant att se efteråt. Jag får försöka att inte ta allt så allvarligt. Bli lite mer “what ever!”.

Read More

Lånelöfte

2007-10-19 / Livets gilla gång / 0 Comments

Nu har vi varit på banken och fixat lånelösfte. Kollar på lägenhet i Västerås nämligen. Får se om vi hittar något intressant som inte är för dyrt. Känns som vi kanske ska försöka hitta nått vi verkligen vill ha och inte förhasta oss.

Vi får se vad det blir. Om du som läser detta har en lägenhet eller känner nån som ska sälja så hör av dig.

Read More

Brand i Arboga

2007-10-19 / Livets gilla gång / 0 Comments

Under natten till fredagen brann det på friluftsmuseet i Arboga. Visste inte att det hette så. Det är i alla fall alldeles bredvid Engelbrektsskolan, där de brukar spela teater.

Det ringde först i min mobil vid 6-tiden i morse. Kollade vem det var. Det var en kompis på SR Västmanland. Han måste ringt fel tänkte jag och svarade inte. Lagom hade jag lagt mig igen så ringde hemtelefonen. Det var han igen. Jag svarade. Han berättade att det brann i Arboga och att det var alldeles där jag bor. Jag kollade ut med såg ingen och jag orkade inte gå ut. Han tänkte att jag kunde fota precis som jag gjorde med bomben när den händelsen var i Arboga.

Arbogas äldsta hus brann ner. Och att dömma av vad ansvarig på räddningstjänsten sa till SR så var den anlagd. Det är min tolkning. Men så lät det.

Brand i Arboga

Brand i Arboga

Brand i Arboga

Brand i Arboga

{vidavee id=”2964″ w=”320″ }

Läs mer här:
SR Västmanland om Branden i Arboga
SVT om Branden i Arboga
Magazin24 om branden i Arboga

Read More

Pensionsspar en förlustaffär

2007-10-18 / Livets gilla gång / 0 Comments

Fick papper på mitt pensionssparande jag startade för knappt ett år sedan. Det visar sig att det är en ren förlustaffär för mig som sparare. Mina pengar har under året ökat med 55,24 kr. Det är ju bra. Ingen minskning i alla fall. Men på nästa papper får jag information om att mitt sparande kommer debiteras en avgift med 74 kr.

Så i realiteten har jag gått back 18,76 kr. Jag har förlorat pengar på att spara dem på banken. Hade jag haft pengarna i madressen hade jag varit rikare. Det är hemskt att tänka sig vilken idiot man är och beställer såna här banktjänster!

Read More

VIP på Media markt

2007-10-17 / Livets gilla gång / 0 Comments

Den 24/10 ska jag på VIP-Preview på Media Markt i Västerås. Butiken öppnar för allmänheten den 25/10 8.00.

Det blir nog kanon. Jag har massor jag ska köpa. Hoppas jag får tag på allt. Ska kolla på bland annat:
Multifunktionsskrivare med trådlöstnätverk
iPod
Canonobjektiv
TV-sladd till nya iMacen.
Trådlöst tangentbord till iMacen

Plus att jag räknar med att jag kommer hitta massa annat jag vill ha.

Read More

Min vän Mac

2007-10-14 / Livets gilla gång / 0 Comments

Nu har dett gått några dagar och jag börjar bli varm i Mackläderna. Känns helt ok. De flesta program jag just nu är beroende av finns även till mac, eller så finns något som funkar lika bra.

Det slog mig igår, när jag satt och försökte lära in alla nya manövrar jag behöver kunna i och med det nya systemet, att vana är en stark sak. När jag började med datorer typ 1989 eller nått så var det Mac jag körde. Det gjorde jag sedan i måna år. Det var väl runt -99 jag fick min första PC, men då hade jag fortfarande Mac kvar. Att gå från Mac till PC var väl lite halv jobbigt, mycket att lära om.

Nu är vi där igen. Mac som var så självklart förut. Nu är jag som en nyfödd bäbis ibland. Det är en ny värld att utforska. Det är bara det att jag vet ju att Mac-världen var så självklar och enkel för mig förut. Att man tappar så fort.

iMac

Read More

Klättring

2007-10-13 / Livets gilla gång / 0 Comments

Hade öppethus på Brandsta idag. Det blev en del besök, de flesta ville klättra. Jag passade på att klättra en gång. Och för fösta gången någonsin klarade jag hela väggen, över överhänget och upp till toppen. Det kändes nice. Hade klättrarskor, det hjälper en del.

Måste lura på om klättring är skoj och om jag ska ha mig ett par klätterskor. Vi får se.

Read More