Martin Stenmark och Idol-Ola

2007-09-30 / Livets gilla gång / 0 Comments

Var på Marieberg idag. Camilla skulle köpa lite kläder till nya jobbet. Det var rätt mycket folk där, det är ju lönehelg och allt.

De bjöd på underhållning. Både Idol-Ola och Martin Stenmark var där. De spelade och signerade skivor. Trevligt med lite livemusik. Jag var inte så shoppig. Hittade inga kläder jag ville ha. Lite trist. Måste nog hitta mig en affär som jag kan förlita mig på. Har ingen sån tyvärr.

Här är en snutt Stenmark, hoppas du inte misstycker Martin.

{vidavee id=”2624″ w=”320″ }

Read More

Media

2007-09-20 / Livets gilla gång / 0 Comments

Fick min årliga dos av att synas i media idag. Dels Arboga Tidning i dagens tidning och Västra Mälardelens Television (kommer ikväll, se http://www.vastramalardalen.tv - torsdag). Jag fick tala ut lite om Filmfestivalen vi har på lördag.

Read More

Ett avslut

2007-09-17 / Livets gilla gång / 0 Comments

Filmade ett bröllop i augusti. Nu har jag levererat den. Skönt med avslut. Det är otroligt mycket mer jobb än många tror. Tänker nog inte summera alla timmar jag lagt ner på filmen. Jag sa ett pris från början och höll det. Men timmarna drar lätt iväg. Har nog jobbat dubbelt så mycket som jag tog betalt för. Men men. Det är bra med nöjda kunder. Och det roliga är att brudgummen har tagit kontakt med mig och vill ha med mig i ett dokumentärfilmsprojekt som är av internationellt intresse. Får se om jag ska hoppa på tåget. Kan bli väldigt mycket resor och slit.

rickard_fotograferar.jpg

Har fotat ett bröllop också. Det kom väldigt snabbt på. Det var min gamla kompis Mårdh som gick åstad och gifte sig. Sånt är alltid skoj. Har några fler som är på G. Men det kommer säkert mer om det här sen.

På lördag håller jag i VM Filmfestival. Då får man titta på amatörfilm, test kameror, redigeringar m.m. på Medborgarhuset i Arboga. Kl 14:00 börjar det.

På söndag är det Lasse-Majaloppet. Hade räknat med att springa det. Får se hur det blir. Känner mig oladdad.

Jag och Camilla tänkte svika PC-världen. Vi kollar lite på en iMac. Får se om jag blir helt och hållet Apple-användare igen. Det var ju så allt började för mig inom datoranvändandet. Jag fick en Mac plus när jag fyllde 10 eller nått. Det var först 10 senare som jag hade min första PC, före det höll jag mig till Mac. Förresten, en snabblektion för din som saknar kunskapen. Det är Apple som gör Macintosh. Apple gör även bland annat iPod. Har märkt tendenser till lite förvirring inom detta område, så varför inte reda ut det.

Read More

Göteborg dag 1

2007-09-08 / Livets gilla gång / 0 Comments

Nu är första dagen i Göteborg avklarad och vi har sovit en natt. Vårt mål är Finnkampen senare idag lördag. Vi har dock uträttat en del livsnödvändiga saker redan under gårdagen. Jag hade sett till att ett objektiv som inte är så lätt att få tag på just nu blev undanlagt till mig. Vi gick till affären direkt efter vi checkat in på hotellet, som förövrigt nästan ligger granne med fotoaffären – TREVLIGT!

När vi köpte objektivet såg vi att de hade den nya kameran Canon EOS 40D i lager. Vi har sålt våran EOS 400D för att köpa en 40D när den kom ut. Modellen är helt ny – kom i september. Vi velade lite, men bestämde oss för att låta bli. Efter en promenad och lite snack så gick vi tillbaka och köpte den. Så nu har vi vår 40D. Känns bra.

40d.jpg

 Nu ska vi slå ihjäl några timmar innan vi drar på Finnkamp. See me on TV. =) 

Read More

Sålt bilen

2007-09-06 / Livets gilla gång / 0 Comments

Nu har jag sålt min Mazda 121. Lade ut den på blocket igår vid 22-tiden. Såldes 12 timmar senare. Den ska besiktas senast i september och skatten ska betalas i oktober. Så det var helt rätt tid att sälja. Jag fick inte just nått för den. Men jag gick inte back på moppe/bil switchen och det var ju skönt.

mazda_121.jpg
Adjö min vän!

Read More

Mopedos

2007-09-04 / Livets gilla gång / 1 Comments

Igår var jag och Camilla och skulle köpa moppe. Jag räknade ut att det skulle vara smidigast att låna farsans bil och lägga den där. Bilen bild gigantisk när man fäller baksätet. Perfekt lösning tänkte jag så vi slipper åka med kärra efter bilen. Ja, så vi hämtade farsans bil i Kungsör runt 17-tiden och åkte vill västerås där moppen stog. Men icke att moppen ville in i bilen. Kombinationen; tung, platkåpor och lågt lastutrymme gjorde att vi helt enkelt fick åka och hämta kärran. En resa till fram och tillbaka till Västerås framför oss. Nej.

På vägen mot Kungsör för att lämna tillbaka bilen ringde jag farsan och frågade om han kunde hämta kärran där den stog. Ja det skulle ha göra. Efter en stund ringar han och berättar att det inte står någon kärra där. Nej men skit också. Då hade brorsan tagit den. Vi äger den tillsammans och han hade sagt det. Men pågrund av massa olika omständigheter hade jag tagit för givet att han INTE tagit kärran trots att han sa det. Det var kanske rätt dumt av mig.

Då var det bara att jaga rätt på brorsan. Han satt i möte gick inte att få tag på. Jag ringde till brorsdottern. Hon sa att kärran stog hemma, men var full med ved. NEJ!! Jag och Camilla virrade runt lite i tankarna hur vi skulle lösa detta nu då. Efter ett tag ringer brorsans fru och berättar att det inte alls är så jättemycket ved på kärran.

Vi styde vår kos mot brorsan för att hämta kärran. Det stämmde. Det var inte mycket ved alls. Vi kopplade på kärran och drog iväg. Efter 21 på kvällen var vi i Västerås igen. Pålastningen gick bra. Och vi drog iväg hemåt.

Nu skulle en perfekt avslutning på denna totalt förvirrade dag vara något i stil med: Så du som åker på E18 mellan Västerås och Arboga kan nu se en ljusblå EU-moppe i småbitar i höjd med Eskilstunaavfarten.

Men nej, det gick bra. Vi fick hem moppen utan komplikationer. Jag testkörde den lite och den funkar fint.

Nu ska vi sälja Mazdan. Nån som vill ha?

Read More