Klättring

2007-08-29 / Livets gilla gång / 0 Comments

Jaha, då har man börjat utbilda sig inom klättring då. Var på min första utbildning idag. Eller snarare, en killa från Västerås var här i Arboga och utbildade mig och ett par till från jobbet. Vi ska ha igång klätterväggen var det tänkt. Den har liksom inte använts på några år och ingen har varit utbildat att säkra ungdomar. Nu ska det bli ändring på det. Nu måste jag memorera åttan och allt vad det nu var. Får öva lite på arbetstid så jag nöter in det där.

Read More

Månadens bild

2007-08-28 / Livets gilla gång / 0 Comments

Nu äntligen kom pengarna för att jag tog Månadens bästa nyhetsbild hos VLT. Det var en bild jag skickade till dem under bombdramat i Arboga den 21 mars 2007. Den blev månadens bild och jag skulle få 1000:-. Det kom dock inga pengar. Jag skrev till dem och undrade vad som hände. Då svarade någon att den som hade hållit i ärendet hade slutat. Efter många om och med så sitter kosingen på mitt konto nu i alla fall. Skönt att få ett avslut på det här. Och troligt att jag är så sugen på att skicka mer bilder till VLT. Nope!

Read More

Slappardag

2007-08-25 / Livets gilla gång / 0 Comments

Har haft en riktig slappardag idag. Iofs spelade vi in några scener på en film vi jobbar med i Kungsör. Det gick rätt fort. Kom hem lagom till VM och kollade lite på Klüft. Hon var ju bra som vanligt. Satt där och halvsov i soffan. När vi käkade lite kollade vi på nått om IQ-test och smarta människor. Då fick jag lite kretivitetskänning. Gick och skapade och spelade in denna låt. rickard_lundberg_-_tears_of_rain.mp3

Read More

Allt återgår…

2007-08-22 / Livets gilla gång / 0 Comments

Nu har vi målat om på jobbet. Det tog fyra personer tre dagar att fixa. Det blir schyst. Och i måndags öppnade vi på Brandsta. Så nu börjar allt rulla igång som vanligt igen. Men vi har lite roliga projekt på gång på Brandsta så jag ser fram emot hösten och vad den kan ge.

Var på blixtvisit i Örebro nyss. Brorsan ringde 19.00 och frågade om jag skulle med. Ja det skulle jag. Så tjoff ner med den nylagade pizzan i magen och iväg. Han skulle köpa handsfree. Jag skulle inte ha nått. Kom hem med en extern hårddisk från Elgiganten.

Read More

Mera grus

2007-08-20 / Livets gilla gång / 0 Comments

Igår, söndag, körde vi fyra lass med jord från ett ställe i Arboga. Det slet på ryggen ordentligt. Man får se det som träning. Jag hade lovat att ta bort en stor jordhög hos en granne till brorsan. Tyvärr orkade/hann vi inte allt igår. Så idag har vi kört mer jord. Det blev visserligen bara ett lass. Men oj vad ryggen inte vill gräva mer. Det är ju inte bara att skotta på kärran, det ska ju av också. All jord skottar vi över i en skottkärra som sedan ska upp halvvägs på berget i Solhöjden. Så det gäller på den fete och den late.

Read More

520 bilder på Skansen

2007-08-18 / Fotografering / 0 Comments

Räv

Nu har vi varit i Stockholm en dag. Mål: Fota på Skansen. Eller ja. Träffa bekanta också förstås. Vi träffade Johanna, David, Mickis, Erik, Fabbe och Camillas pappa Anders. Så vi han med lite grann.

Men som sagt, vi fotograferade väldigt mycke. Jag fick 520 bilder på sjur på Skansen, efter att ha tagit bort alla suddiga. Så nu ska jag sätta mig och välja ut vilka som ska upp på Fotoakuten. Camilla fotograferade ochså några hundra. Så det blir nog några bilder sammanlagt.

Vi hade tänkt hinna med Kolmården innan sommaren är slut. Vi får se hur det går. Ser mörkt ut just nu, men ännu är ljuset här.

Read More

Kört grus

2007-08-14 / Livets gilla gång / 0 Comments

Nu har vi kört ytterligare en sväng med grus. Sammanlagt har vi köpt en kärra grus, den blev dyr, den har vi hämtat 3 kärror med gratis jord som jag hittade genom blocket – det var billigare. Får se om det blir någon mer sväng till gratisstället eller som jag ska vara nöjd.

 Märkte idag att muren jag murat måste göras om. Murbruket var för gammalt och vittrar bara sönder. Det känns rätt ok i och för sig. Nu har jag mer sten hemma och kan mura muren ännu bättre.

Read More

Fotoskola

2007-08-14 / Fotografering / 0 Comments

Jag och Camilla jobbar med en fotoskola. Är du intresserad att lära dig mer om foto. Kolla in vår gratis fotoskolan, Kameraväskan.se. Den är helt gratis för alla.

Read More

Båtkväll

2007-08-13 / Livets gilla gång / 0 Comments

Ikväll har vi kört första lasset med nya kärran och nya draget. Gick kalas. Skönt att slippa låna både bil och kärra som vi alltid behövt förut.

Under kvällen när vi var i stugan kom Camillas pappa Anders och hennes farbror Reino och hälsade på – med båt. Inte helt vanligt att vi får besök från å sidan. Vi käkade korv med bröd. Kvällen avslutades med att vi åkte med i båten till Kungsör. En trevlig kvällstur!

Katastrofalt nog så hade vi ingen KAMERA!! Vi borde skämmas. Hur som helst så hade jag mobilen med mig. Det fick bli lite foto och film med den.

Vår lilla eka i förgrunden och Reinos båt vid bryggan.

Reino och Anders

Camilla och Anders

Solnedgång från båten.

{vidavee id=”1698″ w=”320″ }

Read More

Drag

2007-08-13 / Livets gilla gång / 1 Comments

Nu har jag varit och registreringsbesiktat bilen. Var ju tvunget att göra det efter vi satt på dragkroken. Det gick kanon, godkänd utan anmärkning. Så nu ska vi dra. Ojoj vad vi ska dra. Det är mycket skit som ska slängas.

Drag på bilen.
Drag på bilen och släpvagnen i bakgrunden.

Read More