Grattis Camilla

2007-12-31 / Livets gilla gång / 0 Comments

Idag fyller Camilla år. Jag väckte hemma 06.00 med sång och paket. Hon jobbade till 14 idag. Hennes föräldrar åkte förbi hennes jobb och grattade henne på Media Markt. Skämmigt men uppskattat tror jag.

dscn0117.JPG

 Vi ska ha en soft nyårafton. Hemgjord pizza och ostbricka är menyn för kvällen.

Read More

Första lasset

2007-12-29 / Livets gilla gång / 0 Comments

Körde första lastet till lägenheten idag. Eller snarare till källarutrymmet. Lägenheten är en byggarbetsplats. De håller på med tapeter och målning och sånt.

Här är lite bilder från lägenheten.

sany0012.JPG

sany0011.JPG

sany0014.JPG

 

 

Read More

Ny lgh

2007-12-27 / Livets gilla gång / 0 Comments

Fick nycklarna till nya lägenheten idag. Camilla och hennes far har varit där. Det var sunkigt tyckte dom. Hoppas det blir mindre sunkigt när vi ska bo där. Just nu målas och tapetseras det i lägenheten. Hoppas “the flyttspirit” återfinner sig i min kropp. Ska försöka börja köra lite källare i helgen.

Nu måste jag fixa nått ätbart. Har precis kommit hem från jobbet.

Read More

Tutorial

2007-12-26 / Livets gilla gång / 0 Comments

Gjorde min första tutorial idag. En pilot för ett större projekt. Den finns att se på podda.se – http://www.podda.se/2007/12/26/isquint-videohandledning/

Har inte gjort så mycket idag. Softat mest. Ska börja jobba imorgon. Nu är det slut på julledighet.

-Dag 7. – 1 – Inget ovanligt.

Read More

Arn – Tempelriddaren

2007-12-25 / Livets gilla gång / 0 Comments

Nu har vi varit på bio på Arn – Tempelriddaren. Jag har läst böckerna ett par tre gånger. Nu skulle det bli intressant att se filmen. Jag hade svårt att sätta ord på vad jag tyckte – och det är inget bra tecken. Om jag verkligen gillar nått så brukar jag bubbla på.

I bilen hem resonerade vi lite, Camilla och jag. Jag tänkte nu ge min bild över vad jag tyckte.

För det första skulle det vara kul att höra vad någon som inte läst böckerna tycker. Jag tycker nämligen att man inte fick någon känsla för det som hände. Alla antagonister var för luddiga och vi som tittade saknade information. Jag skulle nästan kunda tänka mig att det var så luddugt att det tog lång tid för vissa att förstå att det var en fiende och inte bara vem som helst.

Fotot störde jag mig på. I flera viktiga känsloladdade närbilder satt fokusen fel! Helt oförlåtligt. Klåpare. För mig sabbades hela scenen.

Klippningen störde jag mig också på. Det var speciellt en gång som de byggde upp en stämning och jag tänkte typ “shit bra… keep it” men nej – pjoff så klippte dom och känslan förstördes totalt, vilket antiklimax det blev. De skulle hållt kvar vid bilden och låtit oss som tittade få smälta det som hänt. Men icke.

Det var för mycket som störde mig för att jag ska kunna rekommendera nån att gå på den. Men som sagt det skulle vara kul att höra vad någon som inte läst böckerna tycker.

-Dag 6. – 1/2

Read More

Jul N:o 3

2007-12-24 / Livets gilla gång / 1 Comments

Nu har vi varit på vår tredje jul. Äntligen slut för detta året. Först var vi till min mor en sväng och hade ett snabbt julklappsbyte. Efter det drog vi alla som var där vidare till min bror där några fler var och vi delade ut klappar, jag var tomte en sväng.

Vi käkade julmat, det var gött. Shit vad gott det är med brunabönor. Jag satt och åt långsamt och bara njöt av varje tugga av det bruna guldet.

Kvällen avlutades med lite singstar som min brorsdotter fick.

sth70156.jpg

sth70157.jpg

sth70162.jpg

sth70164.jpg

sth70167.jpg

-Dag 5. – 1/2 – Ok

Read More

Jul N:o 2 * 2

2007-12-23 / Livets gilla gång / 0 Comments

Nu har vi just kommit hem från vår andra jul som blev en jul gånger 2. Vi började med att besöka Camillas mamma där det delades ut presenter. Efter nån timme drog vidare till Patrick och Lotta där vi åt pizza. Smarrig peperonipizza från PizzaHut.

När alla kommit blev det julklappsutdelning där också. Vi gav och fick massa skoj. Det roligaste var ett pommesfritesspel vi gav till Vincent. Alla spelade det. Det vad kul.

Sitter precis nu i skrivandes stund och installerar Final Cut Express 4 som jag hämtade på posten så sent som idag, innan vi for till Västerås. Lite skumt med den beställnigen. Fick nämlig uthämtningslappen igår, på en lördag. Affären fick packetet igår också. Skumt.

sth70008.jpg

sth70057.jpg

sth70060.jpg

sth70084.jpg

sth70118.jpg

 

 

-Dag 4. – 1/2 – Stabilt

Read More

Jul N:o 1

2007-12-22 / Livets gilla gång / 0 Comments

Då är första julfirandet klart. Vi var hos farsan och åt jullunch och dela ut paket. Att funkade enligt planen och maten var god. Fick spritgodis (camilla blev glad) och ett handgjort grytunderlägg.

Fick i och för sig lite förtidiga julklappar av Camilla när hon kom hem. Eller en kanske det var, hon hade fått lite grejjer av jobbet i julklapp så hade hon köpt en digitalfotoram till oss. Den verkar bra, hoppas vi använder den flitigt.

-Dag 2. – 1/2
-Dag 3. – 1/2 – Omtäcknat medvetande

Read More

Julledig

2007-12-20 / Livets gilla gång / 0 Comments

Nu har jag jobbat sista dagen före jul. Min julledighet varar fram till torsdag. Så nästan en hel vecka. Det känns som en lagom ledighet. Efter nyår går jag ner från 90 till 70% i tjänsten också. Det kommer innebära att jag är ledig varje onsdag och varannan fredag. Riktigt skönt. Då kan jag hinna med firan lite bättre än vad jag gör nu.

-Dag 1. – 1/2

Read More

Ny kaffebryggare

2007-12-16 / Livets gilla gång / 1 Comments

Fick en förtidigt julklapp idag. Camilla kom hem med en fräsig kaffebryggare av märket Cuisinart. Den verkar fräck. Det är bland annat kolfilter för vattnet i den och det är även timer för både på och avslagning. En annan finess är att man kan ställa värmeplattans temperatur.

Camilla fick ju sin pyamas förtidigt. Jag hade köpt en i England som julklapp till henne. Kunde inte hålla mig så hon fick den samma dag jag kom hem ihop med bland annat en KISS-tröja, spritgodis ja och vad mer det nu var. Ja ur som helst. Det jag skulle komma till var att det är ju inte mer än rätt att jag fick en förtidig klapp eftersom Camilla fått det. =)

Read More